wrapper

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић вожњом бицикле до посла подржао је акцију “Дан без аутомобила у градовима и општинама” коју је организовала Стална конференција градова и општина у оквиру Европске недеље мобилности.

Европска недеља мобилности је манифестација која се одржава сваке године у периоду од 16. до 22. септембра, и у коју је ове године укључено преко 2600 градова и општина из 50 држава са више од 250 милиона становника, који на тај начин исказују своју солидарност са принципима одрживе урбане мобилности. Европска недеља мобилности је манифестација којом се промовишу алтернативни видови саобраћаја у односу на моторизовани саобраћај који користи фосилна горива.

Идеја је била да у оквиру данашње акције челни људи локалних самоуправа овом акцијом промовишу здраве животне навике код становништва, пешачење и бициклизам, и указују на потребу да се започне решавање проблема у градовима изазваних превеликом употребом моторних возила и градоначелник Лесковца др Горан Цветановић се радо одазвао акцији.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија