wrapper

Поред значајних издвајања за област спорта и образовања која су из године у годину већа, 2013. године основан је Фонд за младе таленте у оквиру којег је установљена традиција награђивања младих талената на Дан града и Дан Светог Саве. Од тада је из буџета града награђено преко 3600 младих укупним издвајањем од 109 милиона динара.

Наградна екскурзија за носиоце Вукове дипломе је још један програм који за циљ има подршку и афирмацију успешних младих људи. Најбољи ученици нашег града имаће прилику да посете Јагодину, Крагујевац, Београд, Нови Сад, Суботицу, Палић, Фрушку гору, Сремске Карловце и друга места наше земље.

Данас је преко тог програма преко 70 носилаца дипломе „Вук Стефановић Караџић“ отпутовало на наградну екскурзију, коју шести пут организује Град Лесковац у сарадњи са Канцеларијом за младе. За ове намене из буџета града је издвојено 3 милиона динара, а од 2015. године за наградну екскурзију је издвојен 21 милион динара. Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је у сали Скупштине града Лесковца поздравио добитнике наградног путовања и истакао да претходна генерација Вуковаца због епидемијске ситуације није путовала Србијом али је на њихове рачуне уплаћено по 25.000 динара. „Драго ми је што ове године идете на ово путовање јер на овај начин желимо да покажемо да ценимо сва ваша постигнућа, таленат и успех и настављамо да радимо на стварању услова за квалитетнији живот младих.

Без образовања, без улагања у науку и напорног рада, нема ни напретка, ви сте то показали, стога заслужујете овакву награду.

Желим вам срећан пут, леп провод и дружење на екскурзији за коју се надам да ће вам остати у најлепшем сећању, a ми се видимо за шест дана да са нама поделите своје утиске.“

Јована Стојановић, ученица генерације Трговинско-угоститељске школе и учесница квиза Светионик знања се у име најбољих обратила и истакла:

“Задовољство ми је што је управо мени припала част да се обратим у име свих носиоца Вукове дипломе из Лесковца. Желела бих да се захвалим граду и градоначелнику који су нас на овај начин мотивисали да постигнемо боље резултате у нашем школовању. Такође захвалила бих се и канцеларији за младе, која је нама младима увек на располагању. Радујем се новим пријатељствима и незаборавним успоменама. Хвала још једном свима и задовољство је моје.”

Поред Александра Стојановића из Канцеларије за младе, у пратњи младих Вуковаца пошле су и чланице Кабинета градоначелника, успешни академски грађани на које будуће генерације треба да се угледају: помоћница Андријана Васић, дипломирани социолог, помоћница Јелена Стаменковић, дипломирани социолог и чланица Градског већа Јелена Станковић која је докторанд и сарадник у настави на  Економском факултету Универзитет у Нишу. 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија