wrapper

Данас је градоначелник Лесковца, др Горан Цветановић обишао месне заједнице Радоњица, Наривањ и Стројковце. Пре непуних месец дана градоначелник је обишао месне заједнице Подримце, Винарце и Вељко Влаховић, у које је уложено скоро милион и по динара.

Радоњица, Накривањ и Стројковце су месне заједнивце којима се настављају улагања у ову област.

„Месне заједнице су места која су годинама запостављана и ми дајемо све од себе да ове установе поново функционишу. Просторије у Радоњици су раније припадале дечјем вртићу, али на жалост, и ово је један од доказа негативне стопе наталитета. Да би једно одељење дечјег вртића могло да функционише потребно је да има најмање петоро деце и то не само у једној, него више година за редом. Овде је и око 60 домаћинстава остало неприкључено на водоводну мрежу, па ћемо се потрудити да и тај проблем решимо,“ – рекао је градоначелник.

Месна заједница у Радоњици добила је, поред адаптиране зграде Дома културе и МЗ, и мобилијаре.

Он је додао и то да су, од 139 месних заједница које су биле потпуно запуштене, у овој години, сређене 52, а са овом праксом наставиће се и у наредној години са увећаним буџетом за 7 милиона динара.

“Од нула динара колико су сви давали за месне заједнице, дошли смо ове године до 33 милиона ове године, у ове две месне заједнице Радоњица и Накривањ уложено је око 400 хиљада динара. Већ у 2019. години преко 40 милиона динара ћемо издвојити за месне заједнице, а овај предлог ће се у петак наћи на Градском већу”, казао је градоначелник.

Испред МЗ Радоњица градоначелнику се на улагањима захвалио Марјан Михајловић, одборник у Скупштини града. Он је том приликом истакао да толика средства нису улагана деценијама уназад и да се нада да ће се наставити са улагањима и у наредном периоду.

У адаптацију простора МЗ у Накривњу уложено је око 200 хиљада динара, а за набавку водоводног црева и уређење улице, још 200 хиљада, истакао је председник МЗ Накривањ, Дејан Трајковић. С обзиром на то да мештани овог краја нису имали столице у просторијама месне заједнице, градоначелник је обећао, поред улагања у ову МЗ у наредном периоду, и столице за одржавање састанака.

Радови на уређењу просторија месне заједнице у Стројковцу су око 70% завршени.

Горан Петровић, председник МЗ Стројковце захвалио се градоначелнику, др Горану Цветановићу и координаторима овог краја и притом истакао да је у ову месну заједницу тек кренуло да се улаже и ради у протекле две године. Навео је да су, поред зграде месне заједнице која се полако завршава, уређени неасфалтирани путеви, запуштени фудбалски терени, започета је и реконструкција школе, а следеће године се планира адаптација Дома културе.

Градоначелник је уз помоћ фотографија подсетио све присутне, а самим тим и јавност, како је место на ком се налазе просторије месне заједнице Стројковце некада изгледало, а како изгледа сад, сви су се у то могли уверити.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија