wrapper

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић данас је обишао задругу Петровић у Горњем Крајинцу.

Градоначелник је, заједно са Зораном Петровићем, обишао грла која се налазе у његовом газдинству.

„Данас обилазимо задругу „Петровић“ једну од четири која је субвенција у износу од 36,4 милиона динара добила од Кабинета министра Кркобабића и ова средства уложила управо у развој сточарства и набавку квалитетних грла.

Износ од 15 милиона, колико је припало овој задрузи, уложен је у набавку 39 јуница и трактора. 10 задругара који чине ову задругу ће се захваљујући овој набавци бавити производњом млека и од септембра поново покренути млекару која је своје производе поред Лесковца, пласирала у Нишу и Врању,“ – казао је градоначелник Цветановић.

Зоран Петровић, испред задруге Петровић казао је том приликом:

„Желим да се захвалим градоначелнику и министарству које ми је одобрило ова средства. Ја сам се бавио сточарством, и даље се бавим. Имао сам млекару, која ће поново, од септембра, наставити са радом. На тржиште ће ићи млеко које је веома квалитетно.“

 „Ово су грла која су увежена из Републике Чешке, овај домаћин је добио 39 врло квалитетних грла. Карантин је био у овом дворишту. Ветеринарска станица заједно је са ветеринарском инспекцијом Јабланичког округа бринула о здравственом стању стоке, испитане су све мере, грла су здрава и врло квалитетна. Нисмо имали никаквих здравствених проблема, надам се да ће стока коју је добио бити врло млечна и надамо се да ће бити што више женских телади у даљој репрорукцији,“ – казао је Горан Ђорић, ветеринар.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија