wrapper

Градоначелник града Врхникe из Словеније, Даниел Цукјати, данас је са својим сарадницима стигао у Лесковац на јубиларну 30. Роштиљијаду.

Градоначелник Лесковца, др Горан Цветановић је тим поводом приредио пријем за градоначелника Цукјатија и његове сараднике, након чега су одржали заједничку конференцију за медија.

„Лесковац и Словенија негују пријатељске односе и добру сарадњу и велика нам је част што имам прилику да ту традицију продубим и наставим. Град Врхника карактерише предивна, очувана природа, многобројни културно-историјски споменици, али и гостољубивост и позитиван дух. Представници Туристичке организације Лесковац су недавно имали прилике да се у то увере када су посетили ово дивно место у близини Љубљане поводом промоције 30. јубиларне Роштиљијаде. Имамо прилику да на делу покажемо зашто Роштиљијада деценијама носи епитет најпрестижнијег фестивала гурманлука. Искористићемо ту прилику да вас домаћински угостимо и представимо многобројне лепоте и знаменитости нашег краја“ – рекао је градоначелник цвбетановић и додао да је концерте лесковачке Роштиљијаде посетило преко 200 хиљада њуди и да посећеност расте како се викенд приближава.

Градоначелник Врхнике, Данел Цукјати се захвалио на гостопримству и рекао да су Словенија и Сртбија повезане на многе начине.

„Имали смо срећу да се у нашем граду отвори етно ресторан „Лесковац“ и да се на тај начин повежемо са Вашим градом. Словенци Србију познају по роштиљу и Лесковцу и по труби и Гучи. Овакви сусрети су прилика да унапредимо наше односе и повежемо наше народе“ – нагласио је Цукјати.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија