wrapper

Град Лесковац изабран је за добијање подршке у виду суфинансирања израде планских докумената у оквиру компоненте 3 Програма „Подршка ЕУ инклузији Рома - Оснаживање локалних заједница за инклузију Рома" (Програм), који финансира Европска унија а спроводи Стална конференција градова и општина – Савез градова и општина Србије (СКГО).

План детаљне регулације за део ромског насеља Славко Златановић у Лесковцу – блок 61, потцелина а8-1 изабран је за добијање подршке на основу евалуационог извештаја конкурсне комисије усвојеног од стране Назорног одбора Програма.

Програм Плана представио је на данашњој конференцији за медије, Новица Николић, директор ЈП „Урбанизам и изградња“.

„Подручје које би се разрадило овим Планом чини средишњи део северне целине ромског насеља „Славко Златановић“ чији су рубни делови разрађени Планом детаљне регулације у предходном периоду 2014.године финасијским средствима Европске уније кроз пројекат Европска подршка за инклузију Рома, што би допринело целовитом сагледавању проблема овог дела насеља и приступа њиховом решавању“, рекао је Николић.

Ивана Јоксимовић главни урбаниста и заменик председника СКГО-а, овом приликом је истакла да ће се овим планом дефинисати бољи услови живота на деградираном и стихијски грађеном простору, допринеће се решавању имовинско- правних односа, приступа са јавнеповршине за сваку парцелу тј . Објекат, прикључење на инфраструктуру- водоводну и канализациону мрежу, електичну енергију, телекомуникације..унапређењу животне средине.

Укупна средства која су потребна за реализацију овог планског документа износе око 1,5 милиона динара, где половину 762 хиљаде, плаћа Европска унија односно СКГО, а другу половину обезбеђује Град.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија