wrapper

Ученици Школе за основно и средње образовање „11. октобар“ у Лесковцу добили су специјализовано игралиште намењено деци и младима са сметњама у развоју.

Реновирање игралишта у дворишту ове школе урађено је кроз пројекат Подстицање запошљавања младих, уз подршку Града Лесковца.

Игралиште су отворили градоначелник Лесковца др Горан Цветановић и представници ГИЗ-а – Немачке организације за међународну сарадњу.

У име локалне самоуправе обратила се Марија Јовановић, помоћница градоначелника која је подсетила да Лесковац и ГИЗ имају одличну сарадњу.

„Поред дечјег игралишта замењена су и улазна врата и намонтирана је рампа за особе са инвалидитетом. Иначе, локална самоуправа је прошле године за потребе школе „11. октобар“ финансирала опремање сензорне собе у вредности од 1,5 милион динара, а 2,5 милиона је дато за изградњу платоа за превентивно-корективне игре и вежбе“ - рекла је Јовановићева.

Александар Бет, шеф пројекта „Подстицање запошљавања младих“, рекао је да је уживао у посети овој школи пре неколико недеља, те да му је било интересантно да види како ученици овде раде.

„Немачка влада је срећна да може да види да Лесковац и његови грађани напорно раде како би инвестирали у будућност свог града. Деца ове школе су део будућности Лесковца и због тога немачка влада подржава постављање овог игралишта. Желимо да подржимо децу која имају потешкоће да нађу своје место у друштву, као и да им помогнемо да касније нађу посао. Надамо се да ће Лесковац наставити да креира бољу перспективу за младе. Немачка жели јаку Србију у јакој и уједињеној Европи, која има отворене границе“ – поручио је шеф пројекта Бет.

Директор школе „11. октобар“ Владимир Анђелковић каже да је овогодишњи полазак у школу за децу био посебан, јер их је сачекао низ реквизита који они користе за забаву и игру. У име ученика захвалио се Милан Богдановић, представник ђачког парламента школе, који је нагласио да ће се на игралишту не само играти, него и дружити.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија