wrapper

Пољопривредним произвођачима из Грделице и околних села који су остварили право на подстицаје преко Фонда за развој пољопривреде, а на основу расписаног Конкурса за доделу подстицајних средстава у 2016. години, данас је на рачуне уплаћен новац.

За ову намену из градске касе исплаћено је око 2,9 милиона динара.

„Путем ових субвенција ми подржавамо породичне бизнисе, запошљавање и производњу квалитетних производа. Надамо се да су ове субвенције разлог више за младе да  се окрену пољопривредној производњи – рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић у Дому културе у Грделици, где су данас уручени уговори.

У име пољопривредника који су добили субвенције захвалио се Саша Ђорђевић из Доњег Буниброда.

Право на подстицаје, по основу конкурса из 2016. године, остварила су 642 пољопривредна произвођача са територије града Лесковца, а укупан износ који ће се исплатити је око 24.300.000 динара.

Конкурс за доделу подстицајних средстава биће расписан и у овој години, а за ту сврху локална самоуправа определила је око 20 милиона динара.

Пре поделе уговора, градоначелник Лесковца посетио је Винарију „Стојковић“ у селу Грделица, власника Игора Стојковића.

У кући Стојковића неколико генерација окренуто је пољопривреди, односно виноградарству. Од пре око 6 година кренули су и са производњом вина и ракије. Винову лозу  гаје на 2,5 хектара, а годишње произведу до 5 000 литара вина и 3 000 литара ракије.

„Сваки пољопривредни произвођач је сам за себе фирма, зато улагањем у пољопривреду инвестирамо у привредну грану која запошљава људе  и ствара нову вредност. А кућа Стојковића је прави пример тога – поручио је градоначелник овом приликом.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија