wrapper

Аутентично гастрономско такмичење “Изађи ми на теглу“ у ком се екипе надмећу у припремању ајвара се данас одржава у Брестовцу.

Петнаест екипа се бори за престижну титулу најбоље у Србији која ће 12.10.2019. представљати своје место на финалном такмичењу у Београду.

У исто време се одржава се и седми Сајам традиционалних производа и рукотворина на ком су излагачи из лесковачког, нишког и борског краја представили предмете попут икона, украсних флаша, плетива. За посетиоце је приређен и програм у склопу којег су наступили хор и фолклорна група Дома културе у Брестовцу.

Милош Ранђеловић, директор ове установе културе се захвалио свим посетиоцима, градоначелнику и граду јер подржавају рад ове установе као и ову манифестацију. Он је рекао: „Годинама се трудимо да спојимо модерно и традиционално. Захваљујемо се и тиму „Изађи ми на теглу“ што су по други пут наши гости. Јединствени концепт такмичења у припремању ајвара употпунио је наш сајам, желим вам да се лепо забавите, упознате нове људе и нека победи најбољи.“

Кристина Васиљковић, помоћница градоначелника се присутнима обратила у име града рекавши да је лесковачки крај надалеко познат по укусним гастрономским специјалитетима и поносни је носилац чак три бренда: лесковачки роштиљ, спржа и ајвар. „Вероватно је то разлог због кога је наш крај од прошле године једини у који караван „Изађи ми на теглу“ долази два пута годишње, и већ сутра се видимо поново у Лесковцу испред Шоп-Ђокићеве куће у 11 часова. Домаћице са нашег поднебља су неприкосновени чувари рецепта за најбољи и најукуснији ајвар. Екипе су спремне, наоружане су умешношћу и добрим расположењем. Сви знамо да је најукуснија зимница зачињена љубављу и ведрином па се надам да ће ово такмичење протећи у таквој атмосфери.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија