wrapper

У двориштима основних школа „Светозар Марковић“, „Вук Караџић“ и „Вожд Карађорђе“, данас је одржан јавни час стрипа у организацији школе стрипа „Никола Митровић Кокан“, а уз подршку града Лесковца. Годинама уназад овај јавни час обара рекорде те је и ове године окупио око 1100 ученика основних школа.

Градоначелник Лесковца је младим присталицама девете уметности пожелео добро надахнуће и да направе добар стрип. Цветановић је такође изјавио да овај час стимулише децу да у имагинарни свет ставе, а на папиру, овековече своје знање и умеће.

„На основу управо овако једне акције ствара се јединство и прелепа слика која се шаље о нашем граду, и оно што је најбитније. На овај начин професори који едукују децу, откривају младе таленте који ће наставити да се баве овом лепом уметношћу и који ће сутра наставити да преносе знање на следеће генерације.“- рекао је градоначелник.

Марко Стојановић из школе стрипа се захвалио градоначелнику на подршци, и казао да је циљ ових часова да децу помере од телевизора и упућивање у праве вредности.

На јавном часу су учествовали и ученици основне школе „Јосиф Костић“  која су цртала у дворишту школе „Светозар Марковић“.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија