wrapper

Јавно предузеће Пијаца данас је обележило своју славу, Велику Госпојину.

Слави су присуствовали градоначелник Лесковца др Горан Цветановић са сарадницима и представници Удружења пијаца Србије из различитих градова Србије.

Овогодишњи домаћин славе, Дејан Петровић, захвалио се окупљеним гостима, градоначелнику Лесковца др Горану Цветановићу и његовим сарадницима, представницима Удружења пијаца  Србије, који су својим присуством увеличали обележавање славе. Изразио је жељу да се и следеће године окупе у толиком броју и да ЈП „Пијаца“ наставити настави са унапређењем и развојем пословања.

Андреа Тошић, помоћник градоначелника Лесковца је на почетку церемоније честитала славу предузећа.

„Пијаце су кроз историју, попут тргова, биле место на којем се окупљао највећи број људи. Тако је и данас, пијаца окупља много наших суграђана и свакодневно је пуна људи и живота. Зато се Град Лесковац труди и ради на модернизацији и побољшању пословања свих, па и овог предузећа. Ради унапређења пословања и квалитета услуга изграђен је нови пијачни комплекс и простор око пијаце, који се одвијао у неколико фаза, а укупно је уложено око 124 милиона динара. Да је реч о важном и савремено опремљеном комплексу потврђује и признање жирија 25. међународног Салона урбанизма, на којем су пројектанти нове пијаце добили трећу награду у категорији реализованих пројеката“ – казала је Тошићева.

Градоначелник Лесковца, др Горан Цветановић је гостима пожелео добродошлицу у Лесковац, упознао их је да је Лесковац пети по броју становника и први по броју насељених места у Србији.

„Град Лесковац је град добрих мириса и укуса, постајемо све више и град културе, зато што је град културе град без душе“ – казао је градоначелник Цветановић и подсетио на награде Народном музеју, Народном позоришту, на чињеницу да је ЛКЦ проглашен установом са највећим бројем културних дешавања после Београда, на награду Дому ученика, Предшколској установи...

„Носиоци смо признања за град са повољним пословним окружењем, отворили смо неколико фабрика у граду и смањили стопу незапослености за скоро 8000 људи у последњих 5 година“ – додао је градоначелник Цветановић и поручио да је Лесковац отворен за сарадњу са свима и подсетио да је комплекс у којем се ЈП Пијаца налази саграђен новцем који је у буџет Лесковца уплатио ЛИДЛ.

Након обележавања славе градоначелник Цветановић је са директором Миловцем и представницима Удружења пијаца Србије одржао састанак на којем је објаснио да је Град одлучио да просторије у комплексу нове пијаце уступи ЈП Пијаци и ЈКП Комуналцу, с обзиром на то да је продајна цена локала у новоизграђеном објекту била превисока. Такође је истакао да директор Миловац ради и да је стање у предузећу боље, иако не идеално, и да је граду циљ да се јавна предузећа ставе на стабилне ноге.

Директор ЈП „Пијаца“ Иван Миловац Лесковац захвалио се свим присутнима и рекао је:

„Градоначелник нашег града и председник Скупштине дали су изузетан допринос у стабилизацији прилика, поред нас који раде у менаџменту овог предузећа у ком радимо. Знатно је боља ситуација него што је била пре две године када сам преузео руковођење Пијацом.“

Предраг Јеремић, извршни директор градских пијаца Града Београда, том приликом казао је:

„Јуче смо на позив домаћина дошли на састанак који је требало да буде креативан, конструктиван са представницима и из других градова Србије и није нам било тешко да се нађемо и решимо неке недоречене проблеме. Удружење Пијаца Србије израђује нови закон о пијацама који ће бити прилагодљив и мањим пијацама и оним већим стуктуралним. Тако да у свим договорима најважније је да свако изнесе своје мишљење и своје запажање, да спознамо наше и ваше проблеме. У тај закон би требало имплементирати све што би задовољило и наше и ваше потребе.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија