wrapper

Радови на уградњи уличног осветљења са ЛЕД извором светлости у улици Раде Жунић су завршени. Тиме је још једна лесковачка улица добила савремену расвету, а њени становници захваљујући бољем осветљавању сада се могу безбедније кретати.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је вечерас са својим сарадницима и медијским екипама прошао улицом Раде Жунић и одржана је конференција за медије на којој је рекао да је оваква врста радова значајна због тога што директно утиче на квалитет живота грађана и да ће Лесковац и у предстојећем периоду настојати да још интензивније ради са тим циљем.

„Повод нашег окупљања је завршетак радова на изградњи осветљења у улици Раде Жунић у Лесковцу. Средства за ове радове у износу од 11,78 милиона динара обезбеђења су из буџета града Лесковца. Ова значајна инвестиција, која је према речима мештана велики бољитак у односу на претходно стање, није прво улагање у ово насеље, односно улицу Раде Жунић. Подсетићу вас да смо прошле године извршили реконструкцију водоводне мреже и да је град инвестирао 20,4 милиона динара. У будућности, у зависности од могућности Путева Србије, очекују нас радови на тротоару и реконструкцији коловоза комплетне ове улице. О прецизним датумима не можемо говорити, с обзиром на то да се ради о државном путу и да ће у пројекат бити укључено надлежно министарство и поменуто предузеће. Радови би требали да буду изведени на око километар и 800 метара, а предрачунска вредност је око милион евра. Уколико Путеви Србије не започну овај пројекат, и уколико добијемо њихову сагласност, радове ћемо финансирати из локалног буџета“ – казао је градоначелник, додао да је са поменутим предузећем већ договорено да се уради три километра пута ка Вучју на делу где се налази коцка, најавио радове на путу ка Лебану и подсетио да се уградњом ЛЕД расвете остварују велике уштеде у потрошњи електричне енергије и на чињеницу да је локална самоуправа путем ЈПП-а са компанијом Кeep Light на територији читавог града спровела замену старих и неефикасних светиљки новим и савременим ЛЕД светиљкама.

„У оквиру овог пројекта, вредног 9,2 милиона евра, извршена је имплементација укупно 13.344 комада светиљки и рефлектора на територији Града Лесковца“ – рекао је градоначелник и закључио да се у Лесковцу улаже у инфраструктуру, да се град развија, и подсетио да ће само током ове недеље три привредна субјекта отворити нове објекте.

Вечерас се обратио и Новица Николић директор ЈП Урбанизам и изградња. Говорећи о техничким детаљима Николић је казао да су постављена 63 нова стуба и исто толико светиљки, да је положено око 1600 метара кабла и да сада напајање иде од две трафостанице.

Мештанин улице, Братољуб Цветковић, је рекао да ова инвестиција много значи становницима и да су се у ранијем периоду због лошег осветљења често догађале саобраћајне несреће. Похвалио је радове на осветљењу уз констатацију да је сада све перфектно осветљено и да је видљивост "као на длану".

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија