wrapper

Агенција за безбедност саобраћаја је вечерас у склопу националне кампање „Ум на друм“ у сарадњи са градом реализовала акцију „Да се боље видимо“.
Акција, на којој је пролазницима дељен промо материјал, је усмерена ка пешацима и бициклистима, са циљем повећања њихове видљивости и безбедности у саобраћају.
 
Вечерас се у име Агенције за безбедност саобраћаја обратио Филип Живковић који је о пешацима и бициклистима говорио као о рањивим учесницима у саобраћају:
 
„Посебно угрожена категорија учесника у саобраћају, рањивих учесника, нарочито је угрожена у ноћним условима и током јесењих месеци, јер тада долази до ранијег смркавања, а град и даље функционише“ - казао је он и додао да су се вечерас делили флуоресцентни прслуци, звонца и светла за повећану видљивост наведених учесника у саобраћају, али и материјал за остале учеснике.
 
У име локалне самоуправе града Лесковца обратио се Оливер Антанасијевић, заменик председника скупштине града рекао да је Лесковац пре месец дана у функцију ставио базу о обележјима безбедности саобраћаја и нагласио:
 
"Са сазнањима које стекнемо базу ћемо допуњавати и она ће бити алат који ће нам помоћи у повећању безбедности саобраћаја. Град Лесковац је у путну инфраструктуру, чији је квалитет значајан за безбедност саобраћаја, уложио милијарду и 800 милиона динара, и у текућој години издвојио 18 милиона динара у саобраћајну сигнализацију. 
Највећи део објеката, пре свега школе и предшколске установе, где се креће много деце и младих, обележили смо на прописан начин, ограничили брзину и поставили тротоаре."

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија