wrapper

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је присуствовао свечаном обележавању двадесетпетогодишњице постојања једне од најуспешнијих локалних компанија Прима нова. Породица Стојановић је за две и по деценије континуираног рада успела да добрим пословањем фирми Златан траг, Прима нова и Моравка Про заузме значајно место на домаћем тржишту.

Моравка Про један је од лидера у производњи и продаји кафе и прехрамбених производа у Србији. Од 2007.године Моравка послује као део групе Прима Нова, али иза себе има много дужу традицију. Ова фабрика, настала је на темељима пољопривредне задруге из 50-их година, а затим 80-их година прераста у прехрамбено предузеће. У богатом асортиману на којем се предано радило четврт века данас се налази преко 600 различитих артикала, а производни капацитети превазилазе 72.000 тона готовог производа годишње. Кроз сталне иновације и усавршавање процеса константно се ради на побољшању производа како би они постали још безбеднији и у складу са текућим трендовима и потребама потрошача.

Средином 2018. године пуштена је у погон нова фабрика, а новембра 2020. покренута је нова производна линија за производњу наполитанки у коју је уложено 1.100.000 евра, тако да ова фирма сада броји 1050 радника.

Градоначелник је поздравио пословне партнере Прима нове из свих бивших република Југославије и Мађарске а власницима фирме честитао на јасној визији коју су успели да испуне уз предан и одговоран рад, добар маркетинг и вредне раднике. Он је похвалио предузетнички дух и доследност породице Стојановић и истакао да је успех који су до сада постигли за свако поштовање.

Овом приликом је договорено да компанија Прима нова у предстојећем периоду симболично уручи 25 пакета породицама са територије града Лесковца.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија