wrapper

Синоћ је у центру Лесковца отворена 31. Роштиљијада уз величанствен ватромет и концерт највеће звезде наших простора, али и региона, Светлане Цеце Ражнатовић.

Тридесет и прву Роштиљијаду по реду отворио је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић рекавши:

„Роштиљијада представља лесковачки бренд број један, она је део наше традиције и историје, и због тога је веома значајно што смо ове године успели да се прилагодимо новонасталим околностима и организујемо 31. Роштиљијаду по реду. Здравље и безбедност свих наших суграђана и гостију је на првом месту тако да смо предузели све неопходне противепидемијске мере.

Традиција лесковачког роштиља дуга је више од два века, ми смо успели да је очувамо и унапредимо захваљујући Роштиљијади која је за ове три деценије постала једна од омиљених манифестацију у региону.“

Присутнима се обратио испред организације ове манифестације директор Туристичке организације Лесковац Небојша Коцић:

"Овогодишња Роштиљијада повод је да се позове сећање на богату традицију и на све што је остварено. Повод је и да се захвалимо људима који су допринели да ова привредно -туристичка манифестација уђе у ред најзначајних на овом делу Балкана и да се искаже задовољство што нам се указала  част да баш ми осмишљавамо сусретање славних мајстора роштиља, добрих угоститеља, врсних забављача, драгих гостију и љубазних домаћина. Наредних седам дана Лесковац ће бити светска престоница роштиља, центар добре забаве и место где се такмиче мајстори кулнарства и надмећу угоститељи и веште роштиљџије."

Након свечаног отварања Роштиљијаде, а пре концерта, приређен је пријем у кабинету градоначелника Цветановића, који је на исто рекао:

„Велика је част што ће овогодишња Роштиљијада бити отворена концертом највеће музичке звезде на нашим просторима. Сматрам да није случајност што наша вечерашња гошћа потиче са југа Србије. Добро дошли у наш град, сигуран сам да ће ваш наступ бити вече за памћење и да ће обележити 31. Роштиљијаду.“

„Као и до сада све госте ћемо дочекати отвореног срца, а велика је привилегија што ћемо госте дочекати концертом једне од највећих и најпопуларнијих певачица. Вечерас ћемо показати шта значи мерак, уживање и права српска и јужњачка гостопримљивост.

Драга Цецо, добро дошли у наш град, надам се да ћете вечерас понети лепе утиске из Лесковца, а готово сам сигуран да ћете посетиоцима Роштиљијаде својим наступом приуштити вече за памћење,“ – додао је градоначелник Цветановић.

Светлана Цеца Ражнатовић се захвалила на лепим речима, казала да јој наступ на Роштиљијади представља велику част и задовољство и рекла:

 "Јако ми је драго што сам међу својим Јужњацима, јер никада нисам заборавила одакле сам потекла. У праву сте када кажете да ћемо сви вечерас показати шта је мерак, јер су Лесковчани фантастична публика и верујем да ћемо заједно направити спектакл. Још једном хвала на дочеку и лепим жељама." 

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија