wrapper

Данас је у Школи за основно и средње образовање „11. октобар“ одржана конференција за медије повом Повеље Фонда „Професор Миодраг В. Матић“ , коју је ова васпитно-образовна институција добила као најистакнутија установа у Србији која се бави проблемима деце са сметњама у развоју. 

Владимир Анђелковић, директор ШОСО „11. октобар“ рекао је том приликом:

„Заслуга повеље је рад дефектолога и недефектолога школе који су несебично радили да бисмо постигли што боље резултате у раду са децом са којима школа ради. Међутим, вредновани су и други критеријуми као што је подршка града Лесковца, сарадња са Центром за социјални рад, подршка Одељења за друштвене делатности, сарадња са Школском управом, подршка градоначелника који нас је увек подржао у свим активностима, да се захвалим свим запосленима на заслуженој награди,“ – и додао да школа данас има много боље услове поменувши сензорну собу, стоматолошку амбуланту, библиотеку, ограду, санитарне чворове, плато испред и иза школе, терен за превентивно корективне вежбе...

У име града Лесковца и градоначелника др сци. мед. Горана Цветановића обратила се мр Бранкица Стаменковић, члан Градског већа, која је честитала на награди и истакла да је њена вредност већа због тога што је добијена од стране струковних удружења и додала да је велика част што после Сретењског ордена који је добила Гимназија прошле године, Светосавских награда Дома ученика и ПУ „Вукица Митровић“ и овогодишње истоимене награде коју је добио градоначеник Лесковца др Горан Цвтановић, донели још једну награду у град Лесковац.

„Све ове награде говоре да смо на добром путу и да је наш труд и рад препознат. Да и сам град стоји иза вас и да стално прати ваш рад управо се види из тога што сте од оснивања до данас три пута награђени Октобарском наградом града Лесковца за одличне резултате.“

Стаменковићева је истакла и да Град константно ради на унапређењу услова и да је доста тога урађено у овој васпитно-образовној институцији, као и да је у току израда идејног решења за реконструкцију школе које ће обухватити комплетну реконструкцију, енергетску санацију, али и доградњу школе, да је то циљ који је зацртан.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија