wrapper

Заменица градоначелника др Јасмина Ранђеловић одржала је данас конференцију за медије поводом средстава које је Град Лесковац добио од Европске уније, односно Сталне конференције градова и општина и Кабинета министра за иновације и технолошки развој.

Заменица Ранђеловић боравила је у Београду 21. и 24. септембра где је потписала уговоре о суфинансирању Плана детаљне регулације за део ромског насеља „Славко Златановић“ и суфинансирању Програма за промоцију и развој женског предузетништва

Ранђеловићева је истакла да је ромско насеље „Славко Златановић“ саграђено 70-их година прошлог века и тренутно стање у њему довело је до разних проблема, попут загађења земљишта фекалијама и атмосферским водама које се директно пуштају у земљиште. Међу проблемима је и чињеница да су у овом насељу самоиницијативно формиране улице, неадекватних геометријских карактеристика и без застора, као и неадекватно одлагање смећа и формирање дивљих депонија, а велики проблем представљају и нерешени имовинско-правни односи.

„Све наведено условило је израду Плана регулације, ради евиденције положаја, оцене квалитета изграђених објеката и одређивање услова за њихово унапређење. Циљ је и да се овим планом пропишу посебни услови за формирање грађевинских парцела, реше проблеми нелегалне градње, регулишу имовинско-правни односи и пронађу оптимални параметри за грађење нових и санацију постојећих објеката, као и подизање нивоа инфраструктурне опремљености.

Укупна средства неопходна за реализацију планског документа износе око милион и по динара. Половину финансира Европска унија, односно Стална конференција градова и општина, а половину Град Лесковац“ рекла је заменица градоначелника.

Што се тиче Програма за промоцију женског предузетништва који Кабинет министра без портфеља задужен за иновације и технолошки развој финасира у износу од 55,4 милиона динара, Лесковцу су одобрена средства у износу од око 7 милиона динара.

„Град ће ускоро расписати јавни позив на којем ће имати прилику да се јаве све заинтересоване жене, неће бити старосног ограничења, а могу да се јаве жене које имају свој бизнис и које планирају да га покрену“ истакла је Ранђеловићева говорећи о овом пројекту.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија