wrapper

„Образовање има значајну улогу у сваком друштву, а од стране наше локалне самоуправе је препознато као један од приоритета. Зато се у буџету града из године у годину планирају све већа срества, па је од око 400 милиона, колико је било 2012. ове године планирано скоро дупло више, односно преко 700 милиона,“ – рекла је заменица градоначелника Лесковца др Јасмина Ранђеловић Цветановић приликом обиласка једног од издвојених одељења Основне школе у Вучју – Основну школу у Бунушком Чифлуку.

„Прошле године смо решили вишегодишњи проблем санације крова у ОШ „Бора Станковић“ у Вучју, за шта смо издвојили око 4 милиона динара. У овој школи је реконструисан паркет у фискултурној сали, а двориште које дели са Средњом школом је уређено и ограђено за шта је издвојено 3,5 милиона динара.

Издвојено одељење у Бунушком Чифлуку је добило 2018. године прикључак на водоводну мрежу, а 2019. је набављено 6 пећи за грејање за шта је издвојено 100.000 динара.

Поред константних улагања у редовно одржавање од стране локалне самоуправе, додатно смо пружили прилику школама да добију прозоре скинуте са болнице, које по свим стандардима одговарају школама, и исте уграде, што је случај школе у Бунушком чифлуку. Од претходне посете окречена је и фасада школе, тако да нас је ова школа дочекала у много лепшем издању,“ – истакла је заменица др Јасмина Ранђеловић и додала да ће се ускоро реконструисати и Основна школа у Стројковцу преко пројекта Радимо за бољу будућност деце са преко 6 милиона динара.

„Школска година се ближи крају, а са њом и много започетих пројеката, без обзира на ситуацију која нас је задесила услед панедемије. Основна школа у Вучју основана је давне 1919. године, и прошле године и прошле године смо обележили наш јубилеј, 100. рођендан. Издвојено одељење у Бунушком Чифлуку основано је давне 1872., а припојена је ОШ у Вучју 1977. године, и прославиће 2022. године 150-у годишњицу постојања, тако да ускоро имамо још један разлог за прославу, „ – додао је директор Основне школе у Вучју Mиодраг Стојиљковић и истакао бројне инвестиције које је Град Лесковац уложио у школство вучјанског краја.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија