wrapper

Данас је у сали Скупштине града Лесковца одржана конференција поводом најаве почетка изградње тржног центра „Capitol Park“ у Лесковцу.

Конференцију је отворио градоначелник Лесковца Горан Цветановић истакнувши: „Долазак овакве инвестиције управо су доказ да се Лесковац креће у добром смеру, да се развија и расте. Од стране НАЛЕД-а сетификовани смо као локална самоуправа са повољним пословним окружењем са процентом испуњености критеријума од 92,4%. У прилог томе говори олазак иностраних инвеститора и отварање великог броја нових радних места. Један од њих је инвеститор чији су представници данас са нама“.

„Poseidon group“, британски је инвеститор који је пратећи тренд британских фирми попут компаније „Aptiv Packard“ одлучила да Лесковац уврсти у четири градa у Србији међу којима су Шабац, Сомбор и Београд, а у којима су изградили тржне центре.

Први тржни центар у Лесковцу ће се простирати на 16 500 м2, и вредност инвестиције је 10 милиона евра. У оквиру тржног центра планирано је 13 локала, техничке просторије и административни део. Поред продајних објеката центар ће обухватати и угоститељске локале и забавне програме. На локацији којој ће моћи да се приступи из улица 28. марта и Страхињића Бана, планирана је и изградња паркинг простора.

Говорећи о изгледу и плану радова на изградњи шопинг центра, директор инвеститорске куће, Џејмс Ган, осврнуо се на разлоге због којих је ова компанија одабрала Лесковац:

„Наше искуство у сарадњи са градом је да је пријатељски настројен према инвеститорима што потврђује и сертификат НАЛЕД-а. Без сумње ова инвестиција ће повољно утицати на економију града Лесковца, јер ће у фази изградње донети 500 радних места, а након тога још 200нових радних места. Још један разлог нашег доласка у Лесковац јесте тај да је он центар Јабланичког округа, локација коју смо одабрали има приступ аутопуту Е75 и привући ће доста лјуди из околних места и на тај начин ће показати у економску обнову Србије и Лесковца“.

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија