wrapper

Поред Зрењанина, Куманова, Бања Луке, Призрена, Силистре у Бугарској, Ланџоа из Кине, Пазина из Хрватске, Новог Места из Словеније, Вервија из Белгије, само у овој години Лесковац је богатији за два побратима, Бијељину и данас Елин Пелин.

„Велика нам је част што смо нашу традиционалну манифестацију „Роштиљијаду“ увеличали потписивањем споразума. А посебно задовољство представља ми чињеница да сам споразум потписао са господином Ивајлом Симеоновим, доцентом Технолошког универзитета у Софији, дугогодишњим саветником Ректора универзитета и градоначелником (кметом) града који се налази у близини Софије и носи име познатог Бугарског писца Димитра Стојанова познатијег као Елин Пелин“ рекао је градоначелник Лесковца др Горан Цветановић приликом потписивања споразума.

„Хвала вам за напоре и жеље које сте издвојили како би развили везу између Елин Пелина и Лесковца, обогаћујући економску и културну сарадњу између Републике Бугарске и Републике Србије“, рекао је кмет Елин Пелина професор Ивајло Симеонов.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија