wrapper

Данас је у Лесковцу боравила делегација македонског града Крива Паланка са којим локална самоуправа преко Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа спроводи пројекат „Повезивање бисера’’. Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је одржао радни састанак са градоначелником Криве Паланке Борјанчом Мицевским и његовим сарадницима. На састанку се говорило о појединостима и основним циљевима овог важног пројекта који се фокусира на популаризацију културних и природних ресурса за заједнички развој одрживих туристичких производа и дестинација, те подстицање могућности за побољшање квалитета и видљивости регионалних прекограничних туристичких понуда капитализацијом и бољим коришћењем природног, културног и историјског наслеђа.

Што се конкретно града Лесковца тиче, у оквиру пројекта "Повезивање бисера", на локалитету кањона Вучјанка биће спроведени радови на туристичкој инфраструктури у виду уређења простора, стазе и платоа, постављања урбане опреме за рекреацију и забаву - клупе, пењалице, љуљашке, постављања соларне расвете, видиковаца и информативних табли. Такође дуж кањона Вучјаке биће трасиране, уређене и обележене пешачке стазе у дужини од 2,5 км. 

У току је припрема документације за расписивање јавне набавке, а план је да се са извођењем радова крене следеће године током пролећних месеци.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија