wrapper

У оквиру данашњег обиласка вучјанског краја, градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је са сарадницима обишао и фабрику за питку воду у Горини.

Захваљујући одличном функционисању овог постројења Лесковац има најбољу и најквалитетнију воду за пиће. Процес пречишћавања се обавља у четири фазе од којих је прва дезинфекција озоном.

Целокупан процес је присутнима објаснила Драгослава Спасић, технолог у производњи у овој фабрици. „Вода до фабрике долази у две линије од којих свака има капацитет по 420 литара. Сада се ради са 300 литара у секунди, с обзиром на то да су толике потребе града и корисника.“

У име локалне самоуправе обратила се Андреа Тошић, помоћник градоначелника, која је истакла да се у граду Лесковцу велика пажња и значај поклања очувању животне средине:

„У претходних осам година се на иницијативу градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића сваке суботе и недеље Одељење за заштиту животне средине у сарадњи са свим надлежним јавно-комуналним предузећима и Комуналном полицијом уклањају и чисте депоније па је у овом периоду уклоњено више од 3,5 тоне отпада. Апелујем на све наше суграђане да воде рачуна о свом окружењу, да воде рачуна о води, зато што смо ми заиста благословени јер смо имали срећу да се родимо у природно богатом крају о чему сведочи и овај прелепи предео у којем сада уживамо.“

Она је додала да се до краја 2021. године очекује и завршетак најважнијег пројекта на пољу екологије „Пројекат за пречишћавање отпадних вода“ који се састоји из три компоненте: колектора, Постројења за пречишћавање отпадних вода (Линија воде и Линија муља) и проширење канализационе мреже у 16 насељених места којим ће град Лесковац лидер у екологији.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија