wrapper

На платоу испред споменика Томи Здравковићу, у близини хотела Лесковац, данас је одржана конференција за медије на којој су представници локалне самоуправе најавили сутрашњу пројекцију филма посвећеног животу једне од нaјвећих легенди народне музике.

На почетку је говорио директор Туристичке организације Лесковац Небојша Коцић. Он је са великим задовољством најавио лесковачку премијеру филма „Тома“ и рекао:

„Лесковчани ће имати прилику да се упознају са почецима рада овог боема, врхунацем славе, његовим љубавима које су биле инспирација за највеће хитове и његовим односом са пријатељима. Још једном ћемо доказати да се Лесковац налази на високој позицији на мапи културних догађаја у земљи, угостићемо еминентну глумачку екипу на челу са редитељем Драганом Бјелогрлићем и композитором Жељком Јоксимовићем, који ће се поклонити публици и поклонити се споменику Томи Здравковићу на овом месту.“

Коцић је додао да ће свим посетиоцима на поклон бити уручена књига „Тома Здравковић – 68 неиспричаних прича“ и нагласио да се од пројекције и дворишту Гимназије одустало због непогодних временских услова најављених за сутрашњи дан, те да ће пројекција бити одржана у великој сали СРЦ Дубочица уз поштовање свих противепидемијских мера које налаже Кризни штаб Републике Србије.

Андреа Тошић, помоћник градоначелника др сци. мед. Горана Цветановића је казала да се пројекција филма „Тома“ припрема недељама уназад, и да се организацијом оваквог спектакла поштује традиција и култура лесковачког краја и личности које су обележиле део историје Лесковца.

„Живот и рад једног од највећих стваралаца музике који потиче из наших крајева ће бити приказан сутра, на 30. годишњицу смрти чувеног Томе Здравковића. Подела карата је почела данас на три локације у граду, овде, код споменика посвећеног лику и делу Томе Здравковића, у дворишту Туристичке организације и испред Лесковачког културног центра. Број карата је ограничен на 1000, због простора и могућности поштовања противепидемијских мера којима ће бити посвећена велика пажња. Биће обавезно ношење заштитиних маски, дезинфекција руку, поштовање прописане физичке дистанце“ – рекла је Тошићева и нагласила да ће сва лица која желе да присуствују пројекцији морати да покажу потврду о вакцинацији или да пре улаза у халу на пункту ураде брзи антигенски тест и замолила да сви који преузму карте на локацију пројекције дођу до 19.15 часова како би се избегле гужве приликом уласка у халу.

Данас је речено да ће цео сутрашњи дан бити посвећен успомени на Тому Здравковића, те да ће градоначелник Цветановић на гробу ове певачке легенде положити венац, након чега ће читава екипа филма у присуству градоначелника и осталих представника локалне самоуправе положити венце на споменик у Лесковцу, присуствовати пројекцији филма, поклонити се публици и након пројекције се обратити окупљеним грађанима.

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија