wrapper

Данас у фискултурној сали ОШ „Вожд Карађорђе“ је одржано државно првенство Специјалне олимпијаде које је организовало спортско друштво Арена за децу са посебним потребама, под покровитељством Града Лесковца. Шездесет такмичара из дванаест градова ће се данас забавити и дружити у нашем граду.

Организатор овог првенства Зоран Станковић је рекао да ће се екипе надметати у категорији баскет 3 на три, новом спорту на Специјалној олимпијади, пожелео успех свима који су узели учешће, и изразио своју захвалност Локалној самоуправи и Мото клубу Лесковац који је свесрдно помогао и учествовао у церемонији отварања.

У име Локалне самоуправе и градоначелника Лесковца др Горана Цветановића, такмичење је отворио помоћник градоначекника Андрија Атанасковић који је поручио екипама да су без обзира на пласман сви учесници такмичења победници:

„Овакви догађаји су важни зато што представљају један од начина инклузије особа са инвалидитетом у друштво. Спорт је један од најбољих инклузивних система који можемо спровести на путу разбијања баријера које прате особе са инвалидитетом.

Град Лесковац се бори да постане град који је у великој мери прилагођен особама са инвалидитетом и то на свим пољима. Поред постављања рампи, плоча на тротоарима за слепа и слабовида лица, постављање чесми намењених особама са инвалидитетом и прилагођавања инстутуција нашим суграђанима са одређеним сметњама, наш музеј је јединствена установа културе која има поставку намењену слепим лицима под називом „Додирни прошлост“.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија