wrapper

На 12. годишњој Скупштини Националне алијансе за локални економски развој, одржаној 24. априла у Београду, градоначелнику Лесковца, Горану Цветановићу, уручен је регионални BFC SEE сертификат.

BFC SEE програм спроводи се од 2012. и досад се у процес сертификације укључило готово 100 градова и општина из пет земаља од којих су 44 испунили услове за стицање сертификата који привреди и инвеститорима представља печат квалитета и доказ да ће у овим срединама наћи предвидиво пословно окружење у складу с највишим међународним стандардима, ефикасне процедуре, квалитетне базе података и поуздане услуге.

Министри држава региона уручили су на седници 17 сертификата локалним самоуправама које су у претходних годину дана кроз процес сертификације успешно усвојиле планове реформи и смернице програма за креирање добре пословне климе, а међу четири локалне самоуправе из Србије је и град Лесковац. Поред Лесковца сертификати су додељени Новом Саду, Руми и Сомбору.

Приликом последње надзорне провере Лесковца, утврђено је да је проценат испуњености критеријума процеса сертификације највиши до сада и износи 92,4%, чиме је Лесковцу омогућено да задржи статус сертификоване локалне самоуправе која је изградила повољно пословно окружење.

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија