wrapper

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић данас је након посете амбуланте у Манојловцу посетио ливницу „Витко“ коју је 1967. основао господин Витомир Живковић, чувени Витко Ливац.

„Ова традиционална породична фирма важи за лидера међу израђивачима ливених производа од сивог лима и алуминијума, броји 65 запослених и сарађује са највећим домаћим произвођачима грејних апарата: „Алфа Плам“ Врање, Тргопродукт“ Инђија, “Блист“ Ваљево, “Металац“ Битола, “Тим Систем“ Војка, “ЕМ Дип“ Ниш. Поред Ливнице, у власништву Витомира Живковића је и фирма „Металкомерц“ Лесковац која је основана 1991. године и бави се трговином металном галантеријом на велико и упошљава 30 радника. Што значи да ова фирма која постоји више од пет деценија запошљава око 100 радника“ – казао је градоначелник и подсетио да је због целокупног доприноса побољшању привредне климе у Лесковцу и неговању традиционалног заната је 2018. године добила Октобарску награду града Лесковца Похвалу и када се неко запита зашто награда, треба да зна да 100 породица овде има приходе и да су поједини радници овде дочекали и заслужену пензију и да је захваљујући доброј комуникацији са господином Витомирем ограђена амбуланта и асфалтиран пут од ливнице до главног пута у Манојловцу.

„Желим вам да очување ове традиције наставите на најбољи начин и захваљујем на свему што чините за локалну заједницу, на чувању за то што чувате 100 породица и што сте нам отворили своја врата да обиђемо вашу успешну фирму“ – рекао је градоначелник.

Витомир Живковић се захвалио на посети, пожелео свима да наставе са успешним радом и казао да се нада да ће његова породица наставити са традицијом коју он негује, да ће наставити са подршком локалној заједници и да је увек ту да помогне.

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија