wrapper

Лесковчанин из Радничког насеља, настањен у Влајковој улици, господин Милутин Илић, данас је прославио стоти рођендан.

Некадашњег медицинског техничара лесковачке болнице, који је радио са чувеним доктором Деклевом, данас је са сарадницима посетио градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић како би му честитао рођендан и пожелео све најбоље. Уручујући му торту и поклоне градоначелник је господину Милутину честитао на дуговечности и потомству.

„Данас смо у посети господину Милутину Илићу, нашем суграђанину који данас слави стоти рођендан, који има сина, две унуке и два праунучета, што је читаво богатство. Значај податак је да на територији града Лесковца живи 429 наших суграђана старијих од 90 година. Они су извор мудрости, они нас могу научити о дуговечности, а сигуран сам да ће већина њих дати савет да је томе допринела редовна вакцинација, од рођења до данас.

Господин Илић је дуго година радио као медицински техничар у болници као асистент доктора Деклеве. Помогао је у лечењу многих наших суграђана, и ја се у име града и своје име захваљујем на томе и да ако да Бог још многе године прославимо заједно."

Милутин Илић се захвалио градоначелнику на посети, рекао да се осећа лепо, да је здравствено добро осим слабости у ногама и млађим суграђанима поручио да воде здрав живот без прекомерног конзумирања алкохола и цигарета. Чика Милутин је данас рекао да је дуговечност наследна у његовој породици и да је његов деда Лука Илић живео 115 година.

Милутин Илић са својих 100 година редовно одржава виноград у свом дворишту.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија