wrapper

Министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић данас је посетио Лесковац.

Ружић је и ове године у пратњи градоначелника Лесковца др Горана Цветановића и председника Скупштине Александра Ђуровића прошетао централном улицом на којој су постављени штандови поводом одржавања туристичко-гастрономске манифестације Роштиљијаде.

Том приликом на конференцији за медије, министар Ружић је поручио да је Лесковац локална самоуправа у којој се већ годинама реализују значајни пројекти и додао да је Роштиљијада једна од ретких манифестација у Србији коју сваке године посети више стотина хиљада посетилаца.

„Роштиљијада промовише традицију и културу југа. Она је бренд, не само Лесковца, већ читаве Србије“ – истакао је Ружић.

Министар се осврнуо и на одличну сарадњу са Лесковцем и додао да је ово Министарство спремно да увек помогне и подржи реалицију пројеката и подсетио да је новац улаган у СРЦ „Дубочица“.

„Значајни пројекат који ће се реализовати на територији Града Лесковца уз подршку Министарства државне управе и локалне самоуправе је постављање видео надзора. Вредност пројекта износи око 150 милиона динара“ најавио је министар Ружић и нагласио да Влада Републике Србије на челу са председником Републике Александром Вучићем и премијерком Аном Брнабић води рачуна о регионалном развоју читаве земље.

Пре обиласка штандова на Роштиљијади у кабинету председника Скупштине, министар Ружић је имао састанак са градоначелником Лесковца др Гораном Цветановићем и председником Скупштине Александром Ђуровићем који је окарактерисао као веома плодоносан, и оценио да сарадња Лесковца и Министарства даје добре резултате.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија