wrapper

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић јуче је посетио Лесковац.

У оквиру своје посете министар је, у пратњи градоначелника Лесковца др Горана Цветановића обишао Центар за социјални рад, филијалу Националне службе за запошљавање у Лесковцу, Прихватилиште за жртве насиља у породици и Удружење диострофичара Јабланичког округа.

Министар Ђорђевић се тако упознао са радом ових установа и директним контактом са запосленима и корисницима истих разговарао о њиховим потребама.

У Центру за социјални рад Ђорђевић је казао да Министарство за рад, запошљавање и борачка и социјална питања жели да реформише социјалну заштиту. Што се тиче новина, ово Министарство уводи социјалну карту и жели да унапреди систем „Беба 2“ у „Бебу 3“. Министар је истакао и да ће повезати Министарство са свим центрима за социјални рад, как би могли да комуницирају путем видео позива и да на тај начин унапреде рад ових установа, као и да ће убудуће бити рађена психолошка анализа запослених и додао да они увек раде у интересу странке

Приликом посете Удружењу дистрофичара Јабланичког округа чланови су министра упознали са чињеницом да је Удружењу потребан нови простор. Ђорђевић је тада најавио да ће Министарство опремити нови простор за Удружење, док је градоначелник др Горан Цветановић поручио да ће Град Лесковац обезбедити нове просторије за чланове Удружења дистрофичара.

„У склопу активности Министарства за рад, запошљавање и борачка и социјална питања спада обилазак градова и општина у Србији, центара за социјални рад, филијала Националне службе за запошљањање, са циљем упознавања потреба и процене шта Министарство може да уради за те институцијије, како би се унапредио њихов рад. Град Лесковац, када је у питању социјална заштита, се успешно бори са свим проблемима наслеђеним из ранијег периода. Лесковац је пример како се треба опходити према социјалној заштити, а ми ћемо као министарство гледати да им помогнемо и максимално их подржимо. Имамо одличну сарадњу са градом и финансијска средства која Министарство упућује Лесковцу су сваке године све већа“ – казао је министар Ђорђевић и захвалио се градоначелнику Цветановићу и Лесковчанима на гостопримству.

Гордана Стојановић, председница Удружења дистофичара Јабланичког округа захвалила се министру на посети и на томе што им увек излази у сусрет.

„Договорили смо се да у сарадњи са Лесковцем наше Удружње добије нове просторије. Захваљујем се министру Ђорђевић, нашој сарадници Биљани Барошевић и градоначелнику, др Горану Цветановићу на подршци коју нам пружа“ – закључила је Стојановићева.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија