Одштампајте ову страницу

Немања Радуловић, планетарно познати виолиниста, вечерас је, у препуној хали Партизан, одржао концерт за памћење.

У пратњи оркестра Double Sens, Радуловић је Лесковчане водио кроз магични свет класичне музике, обогаћен казивањем бајке о Шехерезади и концерт завршио чувеном „Нишком бањом“ која је све у хали подигла на ноге.

Иако је, како сам каже, често пролазио поред Лесковца, Немањи Радуловићу је ово први пут да борави и наступа у нашем граду.

„Хвала Граду Лесковцу и Музичкој школи, који су нас прелепо дочекали. Надам се да ћемо провести дивно вече заједно и прославити Светски дан музике“ - казао је Радуловић представивши чланове оркестра Double Sens и замоливши публику да одложи своје мобилне телефоне како би сви заједно уживали у тренутку.

Концерт је организован у сарадњи Града Лесковца и Музичке школе „Станислав Бинички“ те су се публици пре наступа обратили директорка ове образовне установе, Биљана Миљковић и градоначелник Лесковца, др Горан Цветановић. Миљковићева је захвалила свима који су учествовали у организацији ЛЕДАМУС-а и вечерашњег концерта, рекавши да овај фестивал 11 година слави класичну музику и да на њему наступају ученици Музичке школе и чувена имена из света музике и свима честитала данашњи дан.

„Велика нам је част и задовољство што имамо прилику да уживамо у нотама једне од највећих звезда на сцени класичне музике. Музика коју ће нам овај виртоуз извести на посебан и јединствен начин оставиће печат у културном животу нашег града. Сигурни смо да ће еуфорија која је настала од најаве концерта трајати још дуго и након ове вечери којом затварамо Ледамус“ рекао је градоначелник Цветановић и речима чувеног Ханс Кристијана Андерсена „Где речи не вреде, музика проговара“ позорницу препустио Радуловићу.

Галерија слика