wrapper

Центар за стручно усавршавање у образовању данас је обележио осам година од оснивања.

Ова установа је на прославу осмогодишњице отворила Парк науке. Отварању је присуствовао и градоначелник Лесковца др Горан Цветановић.

„У задњих неколико година уз подршку центра за промоцију науке и локалне самоуправе знатно смо унапредили свој рад и проширили делатност отварањем научног клуба, бројним пројектима и манифестацијама као што су: Дани науке, Научни камион, Ноћ истраживача, Панађур науке, успели смо да пробудимо интересовање за науку и отворимо врата центра и за оне најмлађе ученике и студенте. Управо је то један од разлога због ког отварамо Парк науке и у нашем граду који ће из године у годину расти, као и интересовање посетилаца да науку опробају и истраже на отвореном простору уз игру и забаву,“ – рекла је Емина Јовановић, директор Центра за стручно усавршавање у образовању.

Потом се присутнима испред локалне самоуправе обратила Милица Ристић, члан кабинета, и званично отворила Парк науке. „Наука је једина област која се множи дељењем. Зато је данашњи дан, дан отварања Научног парка у Лесковцу, од великог значаја. Наука брже сакупља знање и идеје него што друштво сакупља мудрост.“

Након тога, присутни су били у прилици да обиђу експонате у научном парку.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија