wrapper

Историјски архив Лесковац добитник је награде „Златна архива“ из Фондације Александра Арнаутовића на основу једногласне одлуке комисије у саставу: Нада Петровић, архивски саветник Архива Југославије у пензији, и чланови др Љубодраг П. Ристић и Митар Тодоровић, архивски саветник Архива Југославије, на седницама одржаним у Архиву Србије, 17. и 27. новембра 2020. године.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић честитао је директорки Марији Лазаревић и свим упошљеницима на додељеној награди и притом похвалио њихово залагање, труд и успешан рад на сакупљању, чувању и неговању историје нашег града.

У ову важну институцију културе Града Лесковца до сада је, у садејству са Министарством културе и информисања, уложено преко 14,5 милиона динара: адаптирана је матична зграда архива, дат је на коришћење део старе зубне поликлинике и прилагођен је простор намени, опремљен је депо најсавременијим покретним регалима и полицама, а део средстава уложен је и у набавку опреме попут скенера, апарата за влагу и финансиран пројекат Микрофилмовања.

Да подсетимо, и друге институције културе и образовања у нашем граду добиле су важне награде попут Дечјег вртића који је 2014. године добио Светосавску награду, као и Дом ученика средњих школа који је исту добио 2019., Лесковачки културни центар проглашен је 2019. године за институцију са највише квалитативних и квантитативних дешавања након Београда у 2018. години, затим Народни музеј Лесковац три пута је проглашен најбољим музејем у Србији и носилац је Сретењског ордена трећег реда, док је Гимназија у Лесковцу носилац Сретењског ордена другог степена. Народно позориште Лесковац је 2014. на фестивалу „Јоаким Вујић“ однело неколико важних награда, као и на овогодишњем истоименом фестивалу, добивши већину награда, попут награде за најбољу представу.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија