wrapper

Почетком августа месеца пашће прва клапа филма о златном добу Лесковца између два светска рата када је град на Ветернци од турске касабе прерастао у прави индустријки центар овог дела Европе. Тачан назив филма чији добар део ће бити сниман на територији нашег града још увек није дефинисан, радни назив филма је Било једном у Србији иако би Лесковчанима било драже да филм понесе име Једно доба у Лесковцу или Било једном у Лесковцу. Како год да творци овог уметничког дела одлуче да га назову једно је сигурно – публика ће га лепо прихватити јер се ради о романтичној драми са примесама комедије у којој ће заиграти најзвучнија имена српског глумишта Иван Бекјарев, који ће тумачити улогу градоначелника, Виктор Савић, Андрија Кузмановић, Слобода Мићаловић, Теодора Ристовски, Драган Бјелогрлић.

Тим поводом одржана је конференција за новинаре у биоскопу "Фонтана" Београду којој су поред глумачке екипе присуствовали и градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић и директор лесковачког Народног позоришта Драган Божа Марјановић.

„Захваљујући Звонимиру Шимунецу који је дошао на идеју да љубав према граду у коме је рођен пренесе на филмско платно, права прича о Златном добу Лесковца односно Српском Манчестеру у периоду између два светска рата од 1918. до 1941. године који је тада важио за привредни, економски, трговачки и културни центар региона који се развијао невероватном динамиком, коначно бити испричана, кроз овај филм,“ поручио је у свом обраћању глумачкој екипи градоначелник Лесковца.

Млади редитељ Петар Ристовски је овом приликом казао: „Велика ми је част што сам ангажован на овом важном пројекту, зато што град Лесковац поред богате историје има посебну причу о менталитету људи који су живели у том времену али и онима који у њему живе данас.“

Главне улоге у овом филму који говори о почецима текстилне индустрије у Лесковцу тумачиће Иван Бекјарев који ће тумачити лик градоначелника, Виктор Савић, Слобода Мићаловић, Андрија Кузмановић, Теодора Ристовски и Драган Бјелогрлић.

„Покушаћемо да саме почетке стварања текстилне индустрије у Лесковцу која је након рата постала позната како у Европи тако и у целом свету кроз своје ликове пренесемо на филмско платно, што за нас представља једно лепо путешествије кроз уметност. Прича ће бити смештена у жанр романтичне мелодраме која ће бити комбинација са предузетничком драмом и неизбежним комичним елементима. Паралелно ће се снимати и серија која ће више бити комедија него драма. У филму ће бити приказане вештине обраде текстила и специфичан менталитет и дух који је и учинио да Лесковац буде прозван Српским Манчестером“, поручили су глумци је овом приликом.

Поред Лесковца, главна локација снимања филма биће Баранда.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија