wrapper

Данас у 8 часова у Свечаној сали Града Лесковца почела је акција добровољног давања крви којој се до 14 часова одазвало 103 људи, што је по речима запослених у Црвеном крсту у Лесковцу рекордан број.

Овим поводом одржана је прес конференција на којој су се медијима обратили представници организатора акције – заменица градоначелника др Јаснина Ранђеловић и секретар Црвеног крста Лесковац Драган Величковић.

Заменица градоначелника се захвалила свим суграђанима који су данас добровољно дали крв и позвала становнике са територије града Лесковца да се у будућности у још већем броју одазову оваквим акцијама. „Према подацима које сам добила од екипа Завода за трансфузију из Ниша и Црвеног крста из Лесковца, до сада је завидан број наших суграђана дошао и дао своју крв. Дати крв је један од најхуманијих потеза и има двоструки бенефит, не само за особу која прима крв, већ и за особу која даје крв из разлога што се та крв тестира на многе болести тако да добровољни давалац може преконтролисати своје здравље.“

Она је подсетила да је градоначелник др Горан Цветановић прошле године одликован Сребрним знаком Црвеног крста Србије и плакетом Црвеног крста Лесковац.

Драган Величковић је истакао да је Црвени крст задовољан бројем добровољних давалаца крви и додао да Здравствени центар Лесковац у току прошле године ни у једном тренутку није имао проблем са залихама крви упркос прошлогодишњем закону по којем се крв за пацијенте на југоистоку Србије прикупља, дистрибуира и обрађује искључиво у Заводу за трансфузију у Нишу. Оно што, по његовим речима, радује је то што се на овој акцији појавио одређен број нових, младих добровољних давалаца крви што показује да ни у будућности неће бити бојазни због мањка залиха крви.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија