wrapper

Матуранти лесковачких средњих школа који су протеклих шест дана путовали Србијом, вратили су се вечерас у Лесковац пуни позитивних утисака.

Будући студенти, који су своје средњошколско образовање завршили као носиоци дипломе „Вук Стефановић Караџић“, током наградног путовања за остварен одличан успех током школовања посетили су Јагодину, Крагујевац, Београд, Нови Сад, Суботицу, Палић, Фрушку гору, Сремске Карловце и друга места наше земље.

Ове године је на шесту наградну екскурзију отишло њих 70 и за те намене је из буџета града Лесковца издвојена сума од 3 милиона динара, док је од 2015. укупно издвојен 21 милион динара.

„Вуковце“ је дочекала заменица градоначелника др Лидија Димитријевић и том приликом рекла:

„Заслужили сте овај одмор, јер сте вредно и марљиво радили током школовања. Наставите тако и на факултетима. Међу вама ја видим носиоце привредног и економског раста нашег града и земље. Видим да је будућност Лесковца загарантована јер сте та будућност ви. У име градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића и у своје име вам честитам на свему што сте до сада постигли, на феноменалним оценама, фантастичном знању и непоколебљивој жељи и труду да наставите своје школовање и будете још бољи. Желим вам све најбоље током даљег школовања. Ви сте понос својих родитеља, свог града и земље.“

У име матураната се обратила Теодора Божић, бивша ученица лесковачке Гимназије и будући студент Електронског факултета Универзитета у Нишу и казала:

„Верујем да када би се било ко од данас присутних обратио уместо мене, рекао би исто што и ја. А то је хвала. Хвала за прелепо путовање које сте нам омогућили, за сва прелепа искуства и нова познанства, за овако богат садржај путовања и дивну огранизацију. Било нам је прелепо и остаће нам у сећању заувек. Ово је велики ветар у леђа за све нас, а надам се и за друге ђаке да раде, напредују и буду бољи. И поред свих лепих ствари које смо доживели и научили током овог путовања две су најбитније, а то да се труд и рад увек исплате и да је град Лесковац увек ту за нас младе да нас подржи и мотивише нас за даљи рад.“

Град Лесковац је поново за ђаке генерације средњих школа приредио изненађење поставивши два билборда у граду са њиховим именима и фотографијама код тржног центра „Мост“ и зграде „Лепа Брена“ као и на свим електронским билбордима у граду.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија