wrapper

БЕОГРАД – Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) организовала је вечерас традиционални септембарски сусрет својих чланова и партнера, на којем је поручено да ће НАЛЕД наставити да остварује још боље резултате у борби за унапређење услова пословања у годинама које долазе.

Нови председник Управног одбора НАЛЕД-а и генерални директор Апатинске пиваре Владимир Новаковић је, на свечаном пријему у Краљевском двору, поручио да је НАЛЕД, откако је пре 12 година, уз подршку УСАИД-а, основан као јединствена платформа за јавно-приватни дијалог, покренуо и директно учествовао у организацији многих кључних реформи за поправљање пословног амбијента.

“Од израде првог регистра и укидања 138 парафискала, преко увођења електронских дозвола и реформе катастра, до пореског ослобођења почетника у пословању и новог електронског система за пријаву сезонских радника, на чему управо радимо са министром пољопривреде Браниславом Недимовићем”, изјавио је Новаковић.

Изразио је уверење да ће НАЛЕД уз 300 посвећених чланова и исто толико партнера наставити да побеђује и да подстиче дијалог између државе, привреде и цивилног сектора о свим важним питањима.

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић је рекао да му је била част што је годинама служио тиму НАЛЕД-а, који, како каже, поседује спремност и визију како да мења Србију.

Навео је и да су данашњи дан обележиле две лепе ствари, а то је да је Србија први пут после 30 година добила прилику да извози пшеницу у Египат, и да је добила дозволу за извоз јабуке у Индију.

Шеф мисије УСАИД-а Мајк де ла Роса је честитао Новаковићу на избору за новог председника УО НАЛЕД-а, наводећи да је та алијанса у великој мери допринела унапређењу пословног амбијента у Србији.

Домаћини свечаног пријема у Белом двору били су принц Александар Карађорђевић, принцеза Катарина, председник УО Владимир Новаковић и извршни директор НАЛЕД-а Виолета Јовановић.

Догађају је присуствовао велики број званица из привреде, локалних самоуправа, организација цивилног друштва, државних институција и дипломатског кора.

Преузето са http://www.tanjug.rs/

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија