wrapper

„Култура једног народа може да буде јака и квалитетна само ако почива на јаким стубовима. Лесковачки музеј јесте јак стуб, један од најбољих у читавој земљи, што пре свега доказују бројне награде.“- овим речима је данас градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић описао Народни музеј Лесковац приликом посете овој знаменитој институцији културе. Он је у пратњи својих сарадника обишао све просторије ове зграде у којој се тренутно припремају нове поставке. Градоначелник је овом приликом истакао да музеј из године у годину постиже значајне резултате о чему сведоче бројне награде и признања. „Три пута проглашен најбољим музејем у Србији, чак два пута у последње три године. Његови кустоси, историчари и археолози су такође добитници признања Михаило Валтровић, носилац је Културног обрасца Министарства културе и информисања, Октобарске медаље Града Лесковца и од овог месеца Сретењског ордена трећег реда.“

Изражавајући велико задовољство због посете градоначелника директорка Народног музеја Лесковац Мира Ниношевић рекла је следеће:

„Народни музеј у Лесковцу је за ове 72 године носилац преко 150 награда. Оне су резултат дугогодишњег рада. Рад у музеју је дуготрајан, некад су потребне године и деценије да дођемо до неког предмета, од дешифровања до обрада и на крају до презентације.“

„Имамо намеру да идуће године конкуришемо за трећу фазу поставке – „Буне, устанци и ратови у лесковачком крају“, затим смо завршили кров на кући Косте Стаменковића, водимо рачуна и о другим објектима о којима музеј брине. Ове године настављамо са радовима, средства су обезбеђена из буџета Града, чекамо резултате пројекта за који смо конкурисали за Текстилни музеј у Стојковцу, за прекограничну сарадњу са Македонијом. Ове године смо преко Министарства културе конкурисали за 8 пројекта, чекамо резултате. Надамо се да ћемо ове године обрадовати грађане Лесковца са новим публикацијама, новим изложбама. Видимо се на отварању нове поставке априла,“ – додала је директорка Ниношевић.

Градоначелник Лесковца је похвалио рад свих запослених у Народном музеју и истакао да је у госпођи Ниношевић препознао особине које особа на челу једне овако важне установе треба да поседује и додао да је њена величина у томе што са млађим колегама несебично дели своје богато искуство и стечене вештине. Сви су се сложили са градоначелниковом констатацијом да је колектив Народног музеја изузетно стручан, посвећен и домишљат, који је додао да као следећег руководиоца ове престижне институције види некога попут младог кустоса Небојше Димитријевића, који се истиче својим преданим радом, знањем, ентузијазмом и енергијом.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија