wrapper

У амфитеатру Високе пословне школе струковних студија у Лесковцу подељене су пољопривредне субвенције мештанима Бобишта, Богојевца, Братмиловца, Велике Биљанице, Винарца, Горњег Крајинца, Горњег Крајинца, Горњег Стопања, Горњег Трњана, Грајевца, Доње Јајне, Доњег Синковца, Доњег Стопања, Доњег Трњана, Душанова, Злоћудова, Јарсенова, Јашуње, Карађорђевца, Кумарева, Лесковца, Мале Биљанице, Манојловца, Миланова, Мрштана, Навалина, Номанице, Орашца, Подримца, Рајног Поља, Рудара, Свирца, Турековца, Црковнице, Градашнице, Злокућана, Белановца, Горње Купиновице, Горње Синковца, Власа.

Субвенције је добило 370 произвођача, у вредности од 13,4 милиона динара, које ће бити уплаћене до краја године.

Градоначелник Лесковца, др Горан Цветановић, је поделио уговоре пољопривредницима, и том приликом је рекао – „Константно повећавамо буџет за субвенције. У односу на претходну годину виши је за 6 милиона динара. Тада смо издвојили 18, а ове године 24 милиона за 724 пољопривредника. Важно је истаћи да ове године путем субвенција локална самоуправа исплаћује 50% од нето износа који су пољопривредни произвођачи уложили у механизацију или опрему у циљу повећања профитабилности пољопривредне производње“.

Градоначелник је свим присутним пољопривредницима честитао предстојеће празнике са надом да ће њихова производња бити успешнија, већа и исплатљивија.

У име пољопривредних произвођача присутнима се обратила Мимица Костић која је захвалила на великој помоћи коју сваке године издваја Локална самоуправа за подстицај пољопривредника, а посебне речи хвале је упутила градоначелнику Лесковца, др Горану Цветановићу, на ангажовању и подстицају да се заустави миграција младих људи из села у град.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија