wrapper

Како би се најмлађе генерације на време упознале са значајем бриге о очувању водних ресурса, ЈКП Водовод Лесковац наставља са едукацијом најмлађих о значају очувања воде као живог и саставног елемента природе. Воду као такву треба чувати и поштовати као природни, али никако као неисцрпни ресурс.

У циљу подизања свести грађана за потребом очувања животне средине и очувања водних ресурса, а на основу препоруке Краљевине Холандије као Донатора у оквиру ОРИО пројекта „Управљање отпадним водама града Лесковца“, ЈКП Водовод Лесковац је расписао ликовни конкурс са темом „НЕ ИЗБАЦУЈМО ОТПАД У РЕКЕ! ИЗБАЦИМО ЛОШЕ НАВИКЕ!“.

Циљ конкурса је да се едукацијом, деца основних школа кроз програм образовања, подстакну да размишљају о значају очувања наших површинских вода од загађења, као и о значају пречишћавања отпадних вода. На тај начин деци се даје могућност да на креативан начин покажу шта је то што они виде као значајно за очување животне средине и бољег квалитета живота.

Након што су основне школе са територије Града Лесковца доставиле ликовне радове у предвиђеном року, а по расписаном ликовном конкурсу, стручна комисија извршила је избор најбољих ликовних радова и овом приликом рачунаром су награђене следеће школе:

ОШ „Светозар Марковић“ из Лесковца за рад ученице Јелене Станковић, ОШ „Бора станковић“ из Вучја за рад ученика Марка Стајића, ОШ „Вук Караџић“ из Лесковца за рад ученице Катарине Јањић.

Специјална награда од стране „Статовац“ доо и ЈКП Водовод Лесковац у виду пакета и поклон ваучера додељена је Школи за основно и средње образовање „11 октобар“ Лесковац, за допринос који су дали својим учешћем у конкурсу.

Такође, ученици свих доспелих ликовних радова добили су ваучере за куповину књига и школског прибора у књижарама „Статовац“ доо. У холу Лесковачког културног центра постављена је изложба ликовних радова деце основних школа из Лесковца где је приликом отварања одржана представе „ВОДА ЈЕ НАШЕ БЛАГО“, ученика ОШ „Јосиф Костић“ из Лесковца.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија