wrapper

Данас је званично почела са радом свечана сала у реновираном хотелу Лесковац. Отварању је присуствовао и градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић са сарадницима и председник Скупштине града мр Александар Ђуровић.

Градоначелник Цветановић је на отварању рекао следеће:

„На месту некадашњег мотела Атина данас се налази први Аква парк у Лесковцу, лесковачки сајам за две недеље постаје савремен тржни центар, док је део хотела Београд, односно хотела Лесковац, прошле године кренуо са радом, a своју примарну намену je добио прошлог викенда када је у великој сали одржано прво славље након више деценија.

Прва фаза радова вредна око 6 милиона евра подразумева реконструкцију фасаде и опремање пет локала - последњи у низу је популарни пољски бренд Пепко.

Све Лесковчане је обрадовала вест да хотел Лесковац од прошле недеље ради, као што видите завршени су радови на уређењу велике сале и лобија, а за месец дана биће завршена мала сала и кафић. У уређење и опремање овог простора инвеститор је уложио милион евра.

У плану је да се наредне године реконструишу још три спрата како би овај објекат пружао и хотелске услуге док ће последња фаза радова бити изградња скај кафеа и панорамског лифта, што је уједно и најтежи подухват у оквиру обнове овог лесковачког симбола. Честитам нашим способним привредницима на упорности и храбрости, али и ентузијазму са којим су ушли у реконструкцију. На темељима једног од најпознатијих обележја нашег града, кроз иновативан дизајн и актуелне трендове у архитектури добили смо савремен објекат који ће сасвим сигурно повратити некадашњи престиж,“ – и додао да му је задовољство што је управо на овом месту и у том хотелу некада наступао чувени Тома Здравковић о чијем животу је снимљен филм који ће бити емитован сутра премијерно у Лесковцу.

Драган Станисављевић, се обратио испред његове фирме Хоме Центар Вера и испред фирме сувласника Стефанели Интернационала Синише Ристића, и истакао:

„На првом месту бисмо истакли захвалност нашем градоначелнику Цветановићу и другим представницима институција града који су подржали наш пројекат од првог дана, као и на даљој сталној подршци.

Овим је завршена друга фаза реконструкције хотела, а у трећој фази крећемо са реконструкцијом и уређивањем хотелских доба по најновијим стандардима са спа и фитнес центром и изградњом првог панорама лифта у Лесковцу и изградњом најмодернијег скај кафеа на југу Србије којим ће се поносити сви Лесковчани. До сада је у овом објекту посао пронашло преко 100 запослених, а са завршеним хотелом и скај баром овај објекат ће запошљавати преко 200 Лесковчана.“

Звонимир Марић, инвеститор који је реновирао свечану салу, је рекао:

„Евент ресторан је отворен и спреман за рад. Ресторан и кафе ресторан ће бити отворени у наредних 30-45 дана једно за другим. Евент ресторан у коме данас организујемо ову прославу је некада био симбол, престиж града Лесковца. Пред нама је озбиљан изазов да покушамо да вратимо у живот ту салу а симм тим и да се врати на место које јој припада по свим параметрима како у уметничком смислу тако и у стручним аспектима. Поред лепог ентеријера и ектеријера у који и сами можете да се уверите имамо једну од најбоље опремљених кухиња у региону по најсавременијим хасап захтевима.“

На почетку дешавања приказан је филм о некадашњем хотелу Београд, садашњем хотелу Лесковац и процесу реконструкције. На крају свечаности одржана је и ревија венчаница салона МамаПе.

 

Филм можете погледати на следећем линку:

https://m.youtube.com/watch?v=vK0THic9nAQ&t=24s

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија