wrapper

Град Лесковац и Центар за социјални раду су у сарадњи са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Удружењем грађана „Апел“ реализовали пројекат који је обухватио санацију степеништа и ограде Прихватилишта за жене, жртве насиља у породици и партнерским односима.

Пројекат је Министарство грађевинарства финансирало са 935 хиљада динара, док су Град Лесковац, општине Јабланичког округа које користе услуге прихватилишта и донатори финансирали са 350 хиљада динара.

Овом приликом, Марија Рајковић, члан кабинета градоначелника Лесковца подсетила је да је локалној самоуправи унапређење положаја социјално угрожених категорија становништва један од приоритета.

„Ове године из буџета Града планирана укупна издавајања за област целокупног система социјалне заштите износе 140 милиона динара. За Центар за социјални рад планирани буџет за 2018. годину износи око 65 милиона, за финансирање пројеката из области социјалне заштите издвојено је 23 милиона, а за једнократну помоћ планирани износ је 9 милиона динара.“

Рајковићева је овом приликом подсетила и на реконструцију Сигурне куће у коју је уложено 3,5 милиона динара и на изградњу мобилијара за пријатнији боравак корисника.

Директор Центра за социјални рад Бобан Илић и Ивица Станковић из удружења „Апел“ потврдили су да са градоначелником Лесковца др Гораном Цветановићем и локалном самоуправом имају одличну сарадњу, најавивши још пројеката у будућности.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија