wrapper

Данас је у Грделици представљено ново возило Јавно комуналног предузећа „Грделица“ вредног 3,6 милиона динара, док је компанија ПВВ набавила нови камион за сакупљање смећа са 140 хиљада евра.

На данашњој конференцији за медије говорила је Андреа Тошић, помоћник градоначелника, која је истакла:

„Јавно-комунално предузеће Грделица успешно извршава поверене задатке, и као и компанија ПВВ има важну улогу у одржавању хигијене у нашем граду, а похвално је и то што ово предузеће у сарадњи са ЈКП Комуналац, Комуналном милицијом и Одељењем за заштиту животне средине, сваког викенда учествује у акцијама чишћења захваљујући којима је до сада уређено преко 500 локација са којих је уклоњено преко 5500 тона отпада. Ове акције се спроводе од 2013. године на иницијативу градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића што је доказ да су чистоћа и леп изглед града основни приоритет локалне самоуправе. Из тог разлога су улагања у савремену опрему у механизацију константна."

,Директор ЈКП „Грделица“ Зоран Јовић захвалио се градоначелнику на константној подршци и рекао да је ово девето возило по реду које је стигло у њихово предузеће и да је до сада за набавку возила из буџета Града издвојено 78,5 милиона динара.

„Нова машина ће нам значајно олакшати досадашњи рад, користиће се за чишћење јаркова и канала, као и за санацију кварова на водоводној мрежи,“ - истакао је и додао да су у 2021. годину ушли без заосталих зарада, да ће се трудити да у наредном периоду радници буду још задовољнији.

Србољуб Нисић, директор компаније ПВВ говорио је о техничким детаљима новог возила:

"Носивост возила је 18 кубика, ради се о савременом возилу италијанске марке, Ивекова шасија са надградњом, са мотором еуро 6 са најмањом емисијом штетних гасова. У циљу побољшања квалитета наше услуге опремљено је за сакупљање и канти и контејнера, што практично значи да у том возилу стаје 80 контејнера од 1,1 кубика запремине."

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија