wrapper

Данас су у насељу Дубочица испред Трговинско-угоститељске школе и Основне школе „Трајко Стаменковић“ постављени семафори са информационим таблама, преко пута школа је уређен парк и посађено цвеће, али је вршено и обележавање коловoза. Према речима др Лидије Димитријевић, члану савета месне заједнице Милентије Поповић, овакве инвестиције показују да је безбедност деце и унапређење услова за њихово одрастање и школовање у граду Лесковцу на првом месту.

„Ово је само део постигнутог у нашој месној заједници јер се, као што видите, свакодневно ради на унапређењу услова живота у граду и овом приликом се на томе захваљујем Градској управи и градоначелнику Лесковца др сци. мед. Горану Цветановићу. Подсетићу вас да су реконструисане улице Колубарска, Церска, Косовке девојке, Други српски устанак, да су уређени мобилијари, да су постављена два нова летњиковца, да је уређено високо и ниско растиње. Ми смо организовали поделу пакета помоћи за наше пензионере, поред тога поделили смо пакете помоћи и социјално угроженим лицима, организовали смо и бесплатне лекарске прегледе.“

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је подсетио да се у школу испред које је постављена информациона табла није улагало дуже од 30 година, те додао да је поред адаптације и енергетске санације ове зграде урађена и ограда која је додатно унапредила изглед школе али и безбедност ученика. Семафори који су данас постављени су први такве врсте у нашем граду, они показују брзину кретања, усмеравају возача и упозоравају га да смањи брзину. Градоначелник је нагласио да ће се лично залагати  да се овакви семафори поставе на још неколико локација на којима је потребно повећати опрез у вожњи. „Ове иновације нису прескупе а имају велики значај за побољшање животног стандарда у нашем граду, чему ће сигурно допринети и савремена перионица и шопинг центар чија изградња је отпочела у непосредној близини Идее супер у Дубочици коју смо отворили јула месеца прошле године“ – рекао је градоначелник.

„Поред редовног одржавања саобраћајница, у току су радови који за циљ имају повећање безбедности саобраћаја на путевима, односно радови на постављању и одржавању сигнализације. Град Лесковац је потписао нови уговор за одржавање светлосне сигнализације вредан 5 милиона динара, а извођач је фирма Лукс из Лесковца. У склопу ових активности ЈКП Комуналац обележава хоризонталну сигнализацију у граду и данас се ти послови врше у насељу Дубочица, док се сутра настављају у улици ЈМБГ, након тога у Радничком насељу како би све улице у граду биле обележене, и за те намене је са Комуналцем склопљен уговор вредан 10 милиона динара. У оквиру тог уговора је пре три године уведена новина, где се обележавање хоризонталне сигнализације врши пластиком, а ове године је новина у делу вертикалне сигнализације и у Дубочици је поред школа постављена информациона табла са светлећим ознакама која се напаја соларном енергијом и која мери брзину надолазећих аутомобила и упозорава возаче да успоре уколико возе изнад дозвољене. Циљ нам је да набавимо решења и да на државним путевима поставимо исте табле“ – рекао је директор ЈП Урбанизам и изградња Новица Николић и најавио радове на постављању заштитне ограде на неколико локација у граду и појединим мостовима.

Данас је у насељу Дубочица говорио и директор ЈКП Комуналац Владимир Синадиновић и казао да је ових дана актуелно интензивно кошење парковских површина на територији града:

„У циљу повећања обима послова наставили смо са обновом механизације зато смо недавно у јединицу задужену за зеленило уложили око 450 хиљада динара за набавку самоходне тракторске косачице. Почиње се и са садњом цветног материјала. Ове године смо спремили око 50 хиљада садница новог цвећа које ће бити засађено у наредним недељама.“

Синадиновић је позвао Лесковчане да у уторак дођу у Централни градски парк где ће Комуналац вадити већ постојећи цветни материјал и поклањати га свима који су заинтересовани.

Градоначелник је са својим сарадницима и медијским екипама обишао и простор преко пута маркета ИДЕА у насељу Дубочица преко пута којег ће бити изграђена самоуслужна аутоперионица.

На тој локацији се испред МЗ Вељко Влаховић обратио Стефан Стевановић и рекао:

„Подсетићу вас да је прошле године компанија Меркатор у овом насељу отворила ИДЕА Супер продавницу на преко 2000 квадратних метара. Овакве инвестиције су доказ да је Лесковац град са изузетно повољном пословном климом и зато смо по четврти пут добили НАЛЕД сертификат.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија