wrapper

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић је, са својим сарадницима обишао нове канцеларије ЈКП „Комуналац“ које се налазе у улици Краља Петра у просторијама нове зграде „Пијаце“.

„Одлуком Градског већа ЈКП „Комуналцу” Лесковац додељено на коришћене око 175 квадратних метара пословног простора у новоизграђеним локалима у улици Краља Петра. „Комуналац“ је у адаптацију просторија уложило око 1,5 милиона динара, као и куповину нове канцеларијске опреме којом су опремљене ове нове просторије управе Комуналца, у којима ће радити 26 упошљеника овог предузећа. Комуналац је у претходних пар година успео да обезбеди финансијску стабилност у пословању, што говори чињеница да је 2017. година била четврта узастопна година коју је ово предузеће завршило са позитивним финансијским резултатом, односно добитком. У другом кварталном извештају о раду у току 2018. године исказана је добит од око 3,3 милиона динара. Такође, након што смо преузели одговорност ово предузеће дуговало је 9 плата својим упошљеницима, а данас је тај број смањен на 3 плате. Унапређује се и техничка опремљеност Комуналца, само у 2018. години за ову сврху биће уложено око 16,5 милиона динара” рекао је градоначелник приликом посете и подсетио да је локална самоуправа у периоду од 2015. године до данас у ово предузеће уложила 62,2 милиона.

Градоначелник Цветановић овом приликом је обећао да ће Јавно предузеће „Урбанизам и изградња“ поставити канте за отпатке на свим местима на којима недостају и најавио асфалтирање стазе поред „ЛИДЛ-а“ које ће урадити представници овог трговинског ланца.

Директор „Комуналца“ Владимир Синадиновић се захвалио Локалној самоуправи и градоначелнику на указаном поверењу.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија