wrapper

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић данас је са својим сарадницима, представницима медија и посетио пчелињак породице Станић у селу Вина.

Породица Станић се генерацијама уназад бави пчеларством, а данашњи носилац посла Драган Станић се пчеларством професионално бави већ двадесет година. Породица Станић на годишњем нивоу произведе и до 10 тона меда који даље дистрибуира.

„Потенцијали за бављење пчеларством у Јабланичком округу још увек су недовољно искоришћени, иако је то делатност од посебног привредног и еколошког значаја. Ова не тако популарна привредна делатност се углавном развија из хобија, разоноде, традиције и љубави према пчелама. На примеру господина Станића видимо и да је ово веома уносан посао. Њему је зато 2015. године уручена награда за произвођача године и слободно можемо рећи да је један од већих пчелара на територији Града“ – рекао је градоначелник Цветановић.

На подручју Јабланичког округа регистровано је 24 хиљада пчелињих друштава а од тога 300 припада породици Станић из Шишинца.

Власник пчелињака представио је своје производе градоначелнику и новинарима захваливши се градоначелнику и Локалној самоуправи на бризи коју показују пољопривредницима и позвао све младе и заинтересоване да се одлуче за овај животни позив.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија