wrapper

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић са представницима Канцеларије за управљање јавним улагањима обишао је данас радове на реконструкцији Опште болнице Лесковац.

Овом приликом је истакао:

„Захваљујући подршци Владе Републике Србије и Канцеларије за јавна улагања са унапређењем установе започело се 2017. године и реконструкцијом зграде Инфективног одељења у вредности од око 42 милиона динара.

Поред Инфективног одељења, новим сјајем засијаће и главна зграда болнице изграђена 70-их година. У њену реконструкцију и опремање биће уложен 21 милион евра.

Први део пројекта, вредности око 5 милиона евра обухвата енергетску санацију и започет је децембра претходне године. До сада је извршена замена равних кровних конструкција и замена столарије на приземљу и на свим операционим салама. Даље се наставља са заменом столарије од првог спрата на горе и са постављањем изолације. Завршетак радова на првој фази очекујемо крајем јануара 2020. године. Након тога кренуће се са другом фазом, али о томе ћемо говорити када за то дође време.“

Александар Станковић, помоћник директора Опште болнице, захвалио се у име менаџмента Опште болнице Лесковац јер ова реконструкција представља велики бенифит. „Оно што је посебно важно за нас, за наше запослене је да ће велика средства, у виду 6 милиона евра, бити спремно за нову апаратуру“ – казао је Станковић.

Присутнима се обратио и Миодраг Јанковић, начелник Рендгенске службе, који је поручио: „Велики искорак у дијагностици и заштити популационог региона биће набавка апаратуре од 6 милиона. Велика захвалност Канцеларији за јавна улагања и нашем градоначелнику који је успео тај новац да издејствује и да се то слије у Лесковац.“ Он је додао да ће овим улагањама дијагностичка служба бити на нивоу Клиничких центара, а што се тиче зграде да ће то бити једна од најбољих болница у Србији.

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија