wrapper

Поводом енергетске санације управне зграде Јавног предузећа „Србијашуме“, која укључује замену столарије, реконструкцију крова, изолацију подрума и котларнице и замену дотрајале фасаде у вредности од око 3,4 милиона динара, градоначелник Лесковца др Горан Цветановић је обишао ово успешно предузеће које има 180 упошљеника.

Тим поводом је градоначелник изразио своје задовољства због реконструисања великог броја старих зграда у које деценијама није улагано. Он је истакао да „Србијашуме“ има јако важну улогу у очувању животне средине и здравља свих становника коју управа и упошљеници схватају озбиљно јер чувањем шума, пошумљавањем и бројним акцијама донирања бесплатних садница позитивно утичу на квалитет живота свих нас. Он је поменуо недавну донацију 3000 садница Месној заједници Синковце, али и да инжењери овог предузећа, које се залаже за подизање свести о значају очувања околине, веома често држе едукације о важној улози дрвећа и шума за екосистем, те да истурено одељење у Чукљенику Основне школе „Бора Станковић“ Вучју годинама користи део зграде шумског газдинства која је у потпуности реновирана о трошку овог предузећа, а у плану је санација канализације и санитарног чвора.

Зоран Савић, заменик директора, је говорио о настојању овог предузећа да се кроз повећање енергетске ефикасности допринесе бољем амбијенту за раднике али и уштеди електричне и топлотне енергије и додао да ће нова фасада допринети целокупном изгледу у овом делу обале реке Ветернице. Он се захвалио градоначелнику на посети и најавио да ће 11. новембра бити организована велика акција пошумљавања на нивоу Србије, када ће „Србијашуме“ из свог расадника граду Лесковцу поклонити више од 5000 садница.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија