wrapper

Лесковац је један од три града у Србији у којима је започета изградња савремених стадиона по УЕФА стандардима.

На простору старог здања некадашњег градског стадиона, на импозантном градилишту са крановима и тешком машинеријом, јула месеца текуће године компанија ГАТ, изабрани извођач радова је након рушења објекта започела изградњу новог стадиона који ће са пратећим објектима заузети површину 121x85 метара, бити висине 16,3 метра са стубовима дугим 32 метра.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је са власником наведене компаније Дејаном Слијепчевићем, сарадницима и медијским екипама обишао радове који се одвијају предвиђеном динамиком и рекао да ће изградњом стадиона Лесковац објединити целину објеката спортске инфраструктуре, с обзиром на то да ће стадион са халом и базеном нудити могућност за припреме и тренинг играча свих спортова.

„Захваљујући председнику Републике Србије господину Александру Вучићу у Србији се граде модерни спортски објекти према свим УЕФА стандардима, а један од градова у којем ће нићи велелепни стадион је и наш град, Лесковац. Кранови и тешка машинерија и импозантно градилиште на локацији срушеног некадашњег здања градског стадиона показују озбиљан приступ радовима. Започети су јула месеца 2021, теку предвиђеном динамиком и увелико се ради на изградњи новог фудбалског објекта. Према пројекту стадион у нашем граду ће бити веома савременог изгледа, са 8.136 места, свлачионицама, просторијама за судије и делегате, улазима за навијаче, ВИП госте, новинаре, салом за конференције и за прву помоћ, паркингом са 198 места, административним просторијама и пратећим објектима услужног карактера.

Градња стадиона је вредна скоро 2,5 милијарде динара, и финансира се средствима Канцеларије за управљање јавним улагањима. Предвиђена висина објекта стадиона је 16,3 метра, висина стубова рефлектора“ – рекао је данас градоначелник на градилишту стадиона, додао да ће у једној од фаза труд бити усмерен ка улагању од 100 хиљада евра у уградњу соларних панела.

Дејан Слијепчевић, један од представника конзорцијума који води овај пројекат и власник грађевинске компаније ГАТ је казао:

„Велики је изазов радити један од капиталних пројеката. Прилика је да се и Дубочица подигне из нижих лига. Ово је једна импозантна структура, мислим да ћемо у договореном року и жељеном квалитету извести овај објекат, фебруар 2023. године када почиње пролећни део сезоне такмичења вашег фудбалског клуба. Имамо сву потребну помоћ градских структура, почевши од градоначелника, преко остале администрације Градске управе.“

Пре обиласка радова, градоначелник Цветановић, његови сарадницима и господин Слијепчевићем су одржали састанак на којем је било речи о току изградње стадиона.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија