wrapper

Једна од тачака на јучерашњој седници коју су усвојили одборници Скупштине града Лесковца је била и Предлог одлуке о давању сагласности на Споразум о регулисању међусобних односа између „Фармалогист“ ДОО Београд, Града Лесковца и Апотеке Лесковац.

Ова одлука нашла се на дневном реду након бројних телефонских састанака, док су коначни преговори закључени прошле недеље, када је већински власник фармацеутске куће „Фармалогист“ ДОО Београд Миомир Николић боравио у Кабинету градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића. На одржаном састанку постигнут је договор у оквиру ког је направљен компромис који подразумева да се, поред дуга који ће бити измирен према овој фармацеутској кући у 36 месечних рата, смањи камата и исплати 50% од обрачунате законске затезне камате, коју би, да није овог договора, компанија „Фармалогист“ наплатила у целини на суду и то вероватно у року краћем од 36 месеци. Постигнута је велика уштеда за Град с обзиром на то да је ова фармацеутска кућа у 90% случајева наплатила од дужника целокупну камату и потписала споразуме са градовима о исплати целокупне камате. Још једна позитивна околност огледа се у року отплате дуга – Град Лесковац ће овај дуг отплаћивати до краја 2023. године, док је у другим градовима углавном закључено до краја 2021. године.

Овим споразумом биће регулисане обавезе према још једној фармацеутској кући чиме је Град Лесковац корак ближе решавању овог дугогодишњег проблема.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија