wrapper

У кристалној дворани "Грош" одржан је 25. међународни шаховски турнир слепих и слабовидих лица поводом Међународног дана особа са инвалидитетом.

Турнир ће трајати од 07.-09. децембра у организацији Оружне организације слепих и слабовидих Лесковац. Покровитељ овог турнира је Град Лесковац.

Учествовало је преко 40 шахиста из Србије, Македоније, Бугарске и Црне Горе. 

Лесковац је ових дана центар окупљања врхунских шахиста са оштећеним видом који су слика духа и који показују да уз чврсту вољу и мотивацију не постоји препрека за успех, а окупљање овог типа добра су прилика за дружење слепих и слабовидих особа и склапање нових пријатељстава, јер се на тај начин доприноси социјализацији, која је веома важна особама са инвалидитетом, поручио је, отварајући турнир, шеф кабинета градоначелника Лесковца, Милан Ничић, који је извео први потез.

Он је, притом, подсетио све на признање које је Град добио поводом седамдесетогодишњице од стране Савеза слепих за изузетан допринос и унапређење слепих и слабовидих особа.

Ове године, Град је из буџета издвојио 1,4 милиона динара за финансирање овог Савеза.

Скупу се обратио и председник градске организације слепих, Миливоје Ђокић. захвалио се, истакао да је турнир постао традиција и подсетио да се овај турнир обележава 25. пут, поводом Светског дана особа са инвалидитетом.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија